My Team
Dagens kampe Dagens resultater Get 2 Football

Svær opgave venter mod stærke Østervraa

Frederik Guldager spillede en god kamp på den defensive midtbane, da F.f.I. senest slog Jetsmark 3-2 // Foto: Anette Gasberg

14. september 2018
Af: Martin "Olić" Pedersen

Søndagens kommuneopgør på Østervraa Stadion markerer halvvejsmærket på efterårssæsonen. Såfremt det bliver til en frederikshavnsk sejr mod Østervraas stærke oprykkere, står F.f.I. med gode kort på hånden.


I sidste spillerunde var spillere, trænere og de fremmødte tilskuere på Empire Stadium hele følelsesregisteret igennem. Nok var Jetsmark velspillende opgøret igennem, men det lignende et F.f.I. i fuld kontrol, og der blev også skabt en pæn portion chancer i den periode hvor F.f.I. var i overtal. Som så ofte når man ikke får lukket opgøret, så kan kampene vende på tallerken, og det var præcis det der skete, da Jetsmark stort set ud af ingenting fik udlignet F.f.I.´s 2-0-føring takket være et rødt/sort blackout på to minutter. Der var kortvarig nedtursstemning, men heldigvis ville Tobias Wiis det anderledes, da han kort efter udligningen satte 3-2-målet i kassen.


Dermed hentede Troels Gaardbos tropper endnu tre point, og fik tilmed skabt et solidt forspring til de øvrige hold i puljen. Flere resultater flaskede sig i weekenden, og det samme skete i midtugen, da Nibe slog Jetsmark. Det skal dog med at søndagens modstander fra Østervraa samt Hirtshals har spillet en kamp mindre end i de øvrige hold i puljen.

Ikke desto mindre vil en sejr i søndagens kommuneopgør give F.f.I.´erne gode kort på hånden i toppen af tabellen, og tilmed et yderst fordelagtigt forspring. Vi er dog kun midtvejs i efteråret og der venter en masse svære kampe i den resterende del af sæsonen. Det er langt hen ad vejen en pulje hvor alle slår alle, så der skal fuld fokus til i alle kampene, hvilket Gaardbo-Banden indtil videre er lykkedes ganske fornuftigt med. Netop dette har seriefodbold-sitet LigaBold.dk haft en snak med F.f.I.´s cheftræner om. Troels Gaardbo udtaler følgende:

”[…] Den store konkurrence gør, at vi oplever et meget flot træningsfremmøde, og samtidig føler jeg, at vi på dette tidlige tidspunkt er kommet længere, end jeg havde forventet i forhold til justeringer i måden, vi spiller på. På trods af den hårde konkurrence, som bevirker, at man måske ikke er blandt de hverken 11 eller 14 udvalgte til den næste kamp, selvom man selv føler, man har niveauet til Serie 1, er der et fantastisk sammenhold og miljø i og omkring hele truppen”.

Søndag eftermiddag gælder det om at runde første turneringshalvdel fint af, når oprykkerne fra Østervraa tager imod et vaskeægte kommuneopgør. Kanal Frederikshavn har udvalgt kampen som Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen, og vil derfor være til stede på Østervraa Stadion med liveopdateringer og kåring af kampens spiller.


Værterne fra Østervraa har hidtil imponeret efter oprykningen til Serie 1. Efter at være gået ubesejret igennem i oprykningssæsonen har Viggo Thomsens tropper taget de gode takter med op på et højere niveau, hvilket har kastet flotte 10 point af sig i fem kampe. ØVI, som klubben kaldes i daglig tale, er notorisk stærke på bolden og så har de rødklædte flere spillere der kan gøre ondt på samtlige Serie 1-hold. F.f.I. mødte netop ØVI´erne i en træningskamp i august, og til trods for en F.f.I.-sejr på 2-0, var Østervraa-mandskabet velsagtens ét af de bedste hold som F.f.I. har mødt i sæsonen. Foruden at ØVI er godt spillende mandskab, råder træner Viggo Thomsen over en hårdtarbejdende trup, der på sine bedste dage virkelig kan gøre modstanderne ondt.

Senest vandt ØVI med 2-0 på udebane mod Aabybro, og skønt holdet efter sigende var under pres i anden havleg, lykkedes det et fightende ØVI-mandskab at hente sejren på en svær udebane. Det er alt andet lige endnu et tegn på Østervraas stærke kollektiv.


Der venter en hård kamp søndag eftermiddag, men hvis F.f.I. kan holde fokus gennem samtlige 90 minutter, så bør der alt andet lige være gode muligheder for at hente yderligere tre point, og dermed gå indtil anden turneringshalvdel med et ganske solidt udgangspunkt.

Serie 1 - 7. spillerunde
Østervraa IF - F.f.I.  

Søndag den 16. september kl. 16:00
Østervraa Stadion

Dommer: Andreas Rosander Andersen - Michael Eriksson Kristensen og Nynne Jensen

FfI Fodbold - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 9842 9127 - Mail: ffi@ffifodbold.dk