My Team
Dagens kampe Dagens resultater Get 2 Football

Spændingen er udløst: Dem møder vi i foråret

F.f.I.-mandskabet skal, efter seks års fravær, atter prøve kræfter med Jyllandsserie-fodbold // Arkivfoto: Anette Gasberg

30. november 2018

Af: Martin "Olić" Pedersen 

Som bebudet har DBU Jylland i dag - fredag 30/11 - offentliggjort puljeinddelingen for de højest rangerede seniorrækker. Mest spænding har hersket omkring Jyllandsserie 2-holdet, der skal på ”langfart” i forårssæsonen.

Efter flere sæsoner med lokale modstandere, er det sikkert og vist, at F.f.I.-delegationen i et vist omfang skal med bus til flere af udekampene, når der blændes op til fodboldsæsonen 2019. De rød/sorte skal møde såvel gamle kendinge, men også nye hold i comebacket til Jyllandsserien 2.

Comebacket på Jyllandsserie-niveau indledes i weekenden 30.-31. marts med en udekamp mod MorsØ FC. Første hjemmekamp i 2019 spilles 6. eller 7. april, når oprykkerne fra Helsted Fremad IF gæster Empire Stadium, mens sæsonen afsluttes den i weekenden 22.-23. juni med en udekamp mod Løgstør IF. Se det fulde program her.

Efter oprykningen blev sikret, har der hersket stor spænding om hvilke syv nye modstandere F.f.I. skal op imod. Der vil fortsat være et nordjysk præg på rækken, men som man kan se på nedenstående pulje, vil de rød/sorte for første gang siden 2012, også skulle bevæge sig udenfor vant nordjysk territorie. Således bringer ffifodbold.dk en kort introduktion til F.f.I.´s nye modstandere:

Helsted Fremad IF, der hører hjemme i det nordvestlige Randers, er ligesom F.f.I.-mandskabet oprykkere fra Serie 1. Det er der som sådan intet kuriøst i, men måden Helsted Fremad gjorde det på var ganske spektakulær: Randrusianerne var en del af den tætteste Serie 1-række set i mands minde, og skønt Helsted-mandskabet sluttede som nummer 1, var det med blot 22 point og en målscore på 19-19. At rækken var usædvanlig jævnbyrdig, illustreres af at der blot var fire point ned til nedrykkeren på syvendepladsen, DGL2000 fra Aarhus. Helsted Fremad optræder til dagligt i helt grønne spilledragter fra top til tå, og derudover spillet holdet sine hjemmekampe på QuickPot Park i Helsted på kunstgræs. 

Løgstør IF er en gammel kending for F.f.I.´erne, og de to klubber har i flere sæsoner fulgtes ad i både Jyllandsserien, Danmarksserien og for små tre år siden i Serie 1. Det er dermed to elevatorklubber, der sætter hinanden stævne efter begge hold er rykket op fra hver sin Serie 1-række. Løgstør rykkede op som ubesejret efter ni sejre og tre uafgjorte - Løgstør spillede blot 12 kampe, da vestjyske Mejrup GU trak sig før sæsonen. Det har ofte været underholdene og dramatiske opgør, når F.f.I. og det blåklædte Løgstør-mandskab har sat hinanden stævne. Løgstør Stadion er aldrig noget let sted at spille, for her kan blæsten i den grad få fat ved Limfjorden, hvor stadion som bekendt er placeret.

MorsØ FC er beliggende på øen Mors, og er en sammenlægningsklub fra 2015 bestående af klubberne Nykøbing Mors IF (NIF) og FLUIF (fra Lødderup). Holdet rykkede op i Jyllandsserien i efteråret 2017, og i den netop overståede efterårssæson sluttede morsingboerne på sjettepladsen i JS, hvor de bedste fire mandskaber rykkede i JS1. Det lykkedes ikke de blå/sort-stribede fra Nykøbing Mors, der altså sammen med sidste års puljekolleger fra Vorup FB må bruge foråret 2019 på at bevare status som Jyllandsserie-hold. MorsØ FC har spillet langt de fleste af sine kampe i efteråret på Lødderup Stadion, mens enkelte opgør har været afviklet på kunstgræsbanen i Nykøbing.

De blåblusede fra Støvring IF rykkede op i Jyllandsserien i efteråret 2014, og det vi skal så længe tilbage for at finde de seneste indbyrdes møder mellem SIF, som klubben kaldes i daglig tale, og F.f.I. De indbyrdes kampe endte 0-0 i Støvring, mens frederikshaverne på hjemmebane hentede en 4-2-sejr. Siden da har Støvring IF været en fast bestanddel af Jyllandsserien - enten i JS1 eller JS2. Det er netop femtepladsen i den netop overståede efterårsæsson, der gør at SIF må en tur i Jyllandsserien 2. Et godt resultat, trods alt, med tanke på at holdet var faretruende tæt på nedrykning indtil sidste spillerunde, hvor holdet dog klarede skærene med en 5-2-sejr over Aalborg Freja. Støvring IF har for nylig præsenteret ny cheftræner, og således er det Jan Pejtersen, der tager over i stedet for Kim Ray Nielsen.

Det er reelt det eneste hold, der har været spænding om. Nu er det sikkert og vist, at det er VSK Aarhus´ Danmarksserie-reserver, der bliver syvende og sidste hold i foråret Jyllandsserie 2-pulje. VSK Aarhus er fusionssamarbejde mellem Vejlby IK og IK Skovbakken, og netop sidstnævnte har F.f.I. mødt i Danmarksserien tilbage i sæsonen 2007/2008. VSK Aarhus var en del af den øst- og midtjyske JS-pulje, og her blev VSK´erne nummer 6 og reddede sig dermed endnu en sæson i Jyllandsserien. F.f.I. får muligheden for en ´forpremiere´ mod århusianerne, idet der er aftalt en træningkamp de to hold imellem, som følge af, at F.f.I. drager til Smilets By på dette års træningslejr. VSK Aarhus spiller sine hjemmekampe på Vejlby/Risskov Centret, hvor også det ´tidligere´ Skovbakken havde hjemmebane.

Vorup Frederiksberg Boldklub - i daglig tale Vorup FB - er et hold F.f.I.´erne har mødt et væld af gange, i både Jyllandsserien og Danmarksserien. Seneste møde med de blåklædte fra Randers-forstaden Haslund, var tilbage i foråret 2012 i Jyllandsserien 1. Vorup var en tur nede at vende i Serie 1 tilbage i foråret 2017, men rykkede op og har været i Jyllandsserien lige siden. I efteråret endte holdet på femtepladsen i samme pulje som MorsØ FC, og dermed må randrusianerne en tur i Jyllandsserien 2, hvor der som bekendt skal spilles udelukkende om at undgå nedrykning. Kampene mod Vorup har notorisk været ganske spændende og målrige, og det har oftest været med frederikshaverne som indbyrdes sejrsherre.

F.f.I. møder igen Aalborg Chang, men hvor det var ”Zebraernes” andethold klubben mødte i efteråret 2018, skal man denne gang op mod klubbens førstehold, der sluttede på en sjetteplads i samme række som Støvring. Nøjagtigt som Støvring, skulle Chang-mandskabet ud i en skæbnekamp om at klare foreløbigt frisag i Jyllandsserie-regi, og det lykkedes lige akkurat med 2-2 i RKG i sidste spillerunde. I nyere tid har Chang og F.f.I. mødt hinanden mange gange, og tendensen er typisk en storsejr til et af holdene: F.f.I. har præsteret at vinde 5-1 mod Aalborg Chang, mens de sort/hvid-stribede både har besejret frederikshavnerne med både 7-0 og 8-0 i Serie 1. F.f.I. vandt 9-0 over Aalborg Changs andethold i oprykningskampen den 20. oktober, så er man til målrige kampe, så bør man se dette indbyrdes møde.

Jyllandsserien 2 - hvordan foregår det i skrivende stund?
I denne række spilles der udelukkende om at undgå degradering til Serie 1, og skøn DBU Jylland pusler med tanken om at indføre playoff-kampe om henholdsvis op- og nedrykning, ser det i skrivende stund ud til, at puljeformaliteterne er som følger: Holdene fra nummer 1 til 5 spiller i Jyllandsserien i efteråret 2019, mens de mandskaber der bliver placeret på pladserne 6-8 rykker ned i Serie 1. Derudover kan andre forhold i 2. division og Danmarksserien medføre, at der bliver indført en stiblet linje i tabellen, og yderligere hold skal degraderes. Play-off-forslaget er til behandling til DBU Jyllands delegeretmøde 5. januar 2019. Forslag 26 omkring indførelse af playoff fra Jyllandsserie til Serie 4, kan ses her.

Øvrige puljeinddelinger

  • F.f.I.´s højest rangerede ungdomshold - U16 Drenge - er som bekendt rykket op i den højeste række i Danmark, for klubber uden licens. Dermed skal U16-drengene i den grad på langfart i foråret, og turen går blandt andet til Vejle, Middelfart og Odense. De stærke U16 Drenge indleder sæsonen med en udekamp mod VSK Aarhus i weekenden 16.-17. marts, mens første hjemmekamp er weekenden efter, når selveste OB gæster Empire Stadium weekenden efter. Sæsonen afsluttes mod AGF/IF Lyseng 15. eller 16. juni. Holdet klarede sig videre i pokalturnerningen med sejr over Jetsmark efter straffespark, men F.f.I. er oversidder i pokalturneringens 4. runde.
    Se det fulde turneringsprogram her

  •  Serie 3-mandskabet – F.f.I. andethold – starter sæsonen med noget af en kamp i weekenden 30.-31. marts, når holdet møder rivalerne fra SEIF på udebane. Peter Jørgensen udvalgte spiller sin første hjemmekamp weekenden efter, når Østervraa IF´s nyoprykkere gæster Park Empire – eller Empire Stadium – alt efter hvordan turneringsprogrammet planlægges. Sidste kamp for Serie 3-holdet er allerede fastlagt: Opgøret mod Dronninglund IF´s andethold spilles lørdag 22. juni klokken 13:30. Noget overraskende skal Serie 3-holdet i foråret besøge helt nye byer i form af Ulsted ved Hals, samt Vester Hassing, der ligger 17 kilometer nord for Aalborg. 
    Se turneringsprogram 

  • Serie 4-holdet - F.f.I.´s tredjehold - indleder sæsonen i weekenden 30.-31. marts, når oprykkerne fra Klokkerholm IF aflægger visit på Park Empire (Fodboldvej). Serie 3-herrerne lukker sæsonen 22.-23. juni med en hjemmekamp mod Flauenskjold, mens Jesper Pedersens tropper spiller sin første udekamp 6.-7. april mod Voersaa IF.
    Se kampprogrammet i fuld udgave

Turneringsplan for Kvinder Serie 2 samt Serie 5 (F.f.I.´s Legends) vil blive offentliggjort fredag 8. marts 2019. Følg med på F.f.I.´s hjemmeside og Facebook-side for mere information.

FfI Fodbold - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 9842 9127 - Mail: ffi@ffifodbold.dk