My Team
Dagens kampe Dagens resultater Get 2 Football

John Nygaard: - Stor glæde over at truppen er intakt

F.f.I.-truppen indleder 2019 med uaforandret styrke // Arkivfoto: Anette Gasberg

8. december 2018

Af: Martin "Olić" Pedersen 

John Nygaard, medlem af F.f.I. Fodbolds sportslige udvalg, giver i denne artikel en status på spillertruppen. Til stor glæde kan det meddeles at truppen vil være intakt, når spillerne møder ind til første træning 21. januar 2019.

Setuppet rent trupmæssigt vil være mere eller mindre det samme som det F.f.I. rådede over i efteråret, men seniorafdelingen forsøger dog at optimere på et par områder, ifølge John Nyggard:


- Thomas Nødbak Petersen bliver, sammen med Peter Jørgensen, en del af trænerteamet på andetholdet i Serie 3, hvilket vi er meget glade for. Thomas er en god fyr, og med sin store rutine vil han kunne guide de mange unge spillere i truppen, men han vil stadig være en del af spillertruppen til såvel træning som til kamp, siger John Nygaard, der i foråret 2019 vil være en del af holdlederteamet på JS2-holdet, sammen med Lindy Wiis og Anders Holm Kristensen.

Som bekendt kunne F.f.I. Fodbold allerede tidligt i november melde ud, at trænerteamet for både Jyllandsserien 2 og Serie 3 var på plads med uforandret styrke, naturligvis plus tilføjelsen af Thomas Nødbak Petersen. Derudover vil der også blive tilknyttet en fast målmandstræner til at dygtiggøre klubbens seniormålmænd, fortæller Nygaard:

- Vi vil forsøge at optimere truppen, og vi har derfor lavet en aftale med Casper Klingenberg om at blive målmandstræner, således at vi også her kan gøre vores, i øvrigt dygtige trup, stærkere.

Intakt seniortrup
Det bliver der i den grad også brug for med førsteholdets oprykning til Jyllandsserien 2 og et ønske om at Serie 3-mandskabet skal spille med om billetterne til Serie 2. Ifølge Nygaard er målet for seniorafdelingen, at JS2 skal spille med om de fire øverste placeringer, mens andetholdet - som nævnt ovenfor - skal være med om oprykningen i Serie 3-puljen:

- Vi har siden turneringsafslutningen arbejdet hårdt på at få truppen på plads, og det er med stor glæde at det er lykkedes. Seniortruppen på omkring 35-40 spillere vil være mere eller mindre intakt, når vi starter op i sidst i januar, hvilket selvfølgelig er en stor glæde. Det viser at spillerne er glade for at være i truppen, både hvad angår konkurrenceniveauet og ikke mindst det sociale aspekt. Selvom man måske ikke her og nu er i betragtning til Jyllandsserie-holdet, så ønsker alle mand at være en del af truppen, siger John Nygaard fortrøstningsfuldt.

Nygaard påpeger at målet for førsteholdet er at ende blandt de bedste fire hold i den nyligt offentliggjorte JS2-pulje, mens det altså for andetholdet handler om at gøre springet mellem første- og andethold mindre, og dermed er målet som bekendt at spille med om oprykningen.

- Målet er at vi bygger på rent trupmæssigt med træning mandag og onsdag på kunstgræsset i Bangsbo, og derudover en række træningskampe, hvor vi bliver matchet godt. Sportsudvalget, trænere samt bestyrelsen mener at en top fire-placering i Jyllandsserien 2 er realistisk, mens fokus også er på at gøre andetholdet bedre, så vi kan få mindsket det niveaumæssige spring mellem første- og andetholdet. For begge seniorhold gælder det dog, at vi ikke kender så meget til modstanderne, idet Serie 3 er kommet i en anderledes pulje, end de plejer. For yderligere at skærpe seniormiljøet, vil vi også prioritere samarbejdet mellem første- og andetholdstruppen og vores unge Serie 4-hold ved blandt andet at træne samtidigt, i modsætning til efteråret 2018, slutter John Nygaard.

Mens foråret 2018 var hårdt ved seniortruppen hvad angår skader, så var den forgangne efterårssæson noget mere venligt stemt. Alligevel var en lille håndfuld spillere ude i store dele af efteråret: Værst har det set ud for Cato Kristensen, der ikke har været i kamp siden august 2017, men dog har trænet med i efteråret. Han forventes inden længe at kunne deltage i kamp, ligesom også Marcus ”Grille” Grønning forventes at være tilbage på fuld tryk efter sin grimme ankelskade. Han nåede dog en håndfuld Serie 3-kampe og en indskiftning på Serie 1 i sidste spillerunde, og er derfor godt på vej. Derudover røg både Jeppe Drejer og Tobias Wiis ind i drilske skader midtvejs i sidste sæson. Med firkløveret tilbage, er det også med til at gøre en intakt - og ifølge John Nygaard, bred trup - endnu mere konkurrencedygtig.

Nu skal batterierne lades op, inden de rød/sorte indleder sæsonen 21. januar 2019. Ugen efter står den på standerhejsning, og så er det ellers i gang med træningskampene for de respektive hold, inden opstarten afsluttes med en weekendlang træningslejr i Tilst, hvor både dame- og herresenior deltager i weekenden 22.-24. marts.

FfI Fodbold - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 9842 9127 - Mail: ffi@ffifodbold.dk