My Team
Dagens kampe Dagens resultater Get 2 Football

De positive takter fra Brønderslev skal følges op mod Aabybro

Frederik Guldager, her i duel imod Sulsted, er tilbage efter karantæne // Arkivfoto: Anette Gasberg

8. maj 2018
Af: Martin "Olić" Pedersen

Vi er tæt på at kunne gøre midtvejsstatus på foråret. Toget forlader perronen nu, og spørgsmålet er hvor F.f.I. skal med fra, når turneringen vender. En sejr over Aabybro er nærmest påkrævet hvis topambitionerne skal indfries.


Kristi Himmelfartsdag står umiddelbart i pokalfinalens tegn, når Brøndby og Silkeborg torsdag mødes i Telia Parken. Det er dog ikke det eneste sted hvor der skal spilles en vigtig kamp. Sådan er det formentlig over hele det ganske danske land, og således også på Empire Stadium denne torsdag eftermiddag.


F.f.I.´erne er værter i det der sagtens kan karakteriseres som et topbrag. Aabybro, der er placeret på tredjepladsen et point efter F.f.I., der gæster byens gamle stadion. Sidst vi bød på topkamp i egen hule, var det efterfølgende med en følelse af ærgrelse og skuffelse, idet RKG kunne drage hjem med en 4-3-sejr.

Det var, som nævnt efterhånden mange gange, en kamp hvor F.f.I.´s defensiv sejlede i flere momenter. Det skal for alt i verden gerne undgås torsdag, når Claus Thomassens Aabybro-mandskab byder op til dans. De gulblusede fra Aabybro har efter en ´lunken´ start på sæsonen spillet sig varme, og er i den grad et af de hold man skal regne med i topstriden. Et solidt mandskab, der dels er velorganiseret men også råder over nogle fysisk stærke typer, der er garant for at skabe uro på dødboldsituationer.

Vi håber man naturligvis på en gentagelse af sidste års to møder, hvor de rød/sorte trak sig sejrrigt ud af begge møder. I september blev det et ´freakshow´ af en anden verden, da F.f.I. scorede fire ret specielle mål (herunder Nikolaj Stisens langskud fra egen banehalvdel). Det var også en ret bizar kamp på Bane 10 på Fodboldvej, da frederikshavnerne sejrede med 1-0. F.f.I. måtte spille mere end en halvleg med Tobias Overlade i mål efter Lasse Fjordbaks udvisning. Mads Møller scorede kampens enlige mål i en kamp hvor det dårligt lykkedes Aabybro til trods for overtallet at skabe chancer. Lad det være sagt med det samme: Så let slipper F.f.I.´erne ikke denne gang.

Tre point vil i sagens natur være særdeles kærkomne med tanke på topstriden. Lørdag hentede F.f.I. en fortjent 2-0-sejr i Brønderslev, skønt værterne mente at den kom i hus på en heldig baggrund – her kan man snakke om ´øjnene der ser´. Det var en kynisk og kontrollerende frederikshavnsk indsats der banede vejen for sejren. De takter må der meget gerne blive fulgt op på, og så kunne der meget vel stå yderligere tre point på kontoen, når klokken nærmer sig 16:00 denne helligdag.

Serie 1 - 7. spillerunde
F.f.I. - Aabybro IF

Torsdag den 10. maj kl. 14:00
Empire Stadium

Dommertrio: Søren Hjortholm - Simon Rye og Allan Slot

FfI Fodbold - Fodboldvej 7 - DK-9900 Frederikshavn - Denmark - Phone: +45 9842 9127 - Mail: ffi@ffifodbold.dk